Analýza vztahů mezi onemocněním paznehtů dojnic a bodovým hodnocením končetin dle otců - Kotová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je vyhodnotit vztah mezi onemocněním paznehtů dojnic a vybranými znaky mléčné užitkovosti, hodnocením končetin dle Metodiky lineárního popisu a hodnocení zavnějšku holštýnského skotu a posoudit vliv otce na onemocnění paznehtů.
Analysis of the relationships between disease hooves of dairy cows and scoring limbs according Fathers
Keywords: Holštýnský skot; exteriér končetin; onemocnění paznehtů; plemenná hodnota končetin dle otců; Holstein cattle; exterior limbs; hoof diseases; relative breeding value of limbs