Pokusné školy v 20. letech 20. století v Československu - Vopelková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá školstvím na počátku 20. století. Následně reformní pedagogikou a pokusnými školami ve 20. letech 20. století, ze kterých je rozebrána Pokusná pracovní škola v Holešovicích a Dětská farma Eduarda Štorcha. Praktická část obsahuje kvalitativní výzkum a věnuje se dvěma výzkumným otázkám, na kterou v rámci výzkumného šetření hledá odpovědi.
Experimental schools in the twenties of the twentieth century in Czechoslovakia
Keywords: škola; alternativní škola; pokusná škola; pedagog; žák; rodič; absolvent; reforma; alternative education; experimental school; pedagogue; pupil; parent; graduate; reform