Potraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením z krajů severní Francie (Basse-Normandie, Haute-Normandie, Bretagne, Champagne-Ardenne, Alsace, Lorraine, Nord-Pas-de-Calais) a z frankofonní Belgie (Wallonie). - Přibylová, Michala (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem "Potraviny s chráněným označením původu a s chráněným zeměpisným označením z krajů severní Francie". Práce je rozdělena na dvě hlavní části. Úvodní část je věnována historii a legislativě evropských chráněných označení, včetně podmínek pro přidělení těchto označení. Druhá část obsahuje popis jednotlivých oblastí severní Francie a Valonska, a charakteristiku jednotlivých produktů nesoucích chráněná označení. Součástí bakalářské práce je také rozsáhlejší resumé ve francouzském jazyce.
Protected designation of origin and protected geographical indication labelled foodstuffs made in northern regions of France (Basse-Normandie, Haute-Normandie, Bretagne, Champagne-Ardenne, Alsace, Lorraine, Nord-Pas-de-Calais)and Wallonia.
Keywords: Chráněné označení původu; Chráněné zeměpisné označení; Protected Designation of Origin; Protected Geographical Indication