Možnosti využití hudebního, dramatického a výtvarného umění ve výuce náboženství pro děti mladšího školního věku - Málová, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá možnostmi využití hudebního, dramatického a výtvarného umění ve výuce náboženství pro děti mladšího školního věku. V úvodu práce popisuje vývojově-psychologickou charakteristiku dítěte mladšího školního věku a rovněž vývoj dětské religiozity. Hlavní část práce je věnována jednotlivě hudebnímu, dramatickému a výtvarnému umění jako metodám pro vyvolání dětského zájmu o křesťanskou víru a jako cestě prohloubení náboženského prožívání metodou otevírání náboženské zkušenosti a symbolů. V rámci těchto témat je zmíněn i význam žalmů a ikon.
The Possibilities of Using Music, Drama and Fine Arts in Religious Education for Children of Younger School Age
Keywords: aktivizační formy výuky; hudba; výtvarné umění; dramatické umění; náboženská zkušenost; symbol; activating forms of teaching; music; fine arts; drama in education; religious experience; symbol