Identifikace příležitostí a hrozeb pro vybranou firmu - Šíma, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zaměřuje na identifikaci příležitostí a hrozeb pro vybranou firmu. Aby společnost mohla odkrýt tyto příležitosti a hrozby, musí nejprve analyzovat makroprostředí a mikroprostředí společnosti. Pro analýzu makroprostředí je využita metoda STEP analýzy, díky které lze identifikovat vnější faktory a jejich možné účinky na společnost v blízké budoucnosti. Analýza mikroprostředí je provedena pomocí Porterova modelu pěti konkurenčních sil v odvětví, doplněna o bodové ohodnocení a porovnání největších konkurentů. Zároveň je provedena i analýza vybraných finančních ukazatelů, která odkryje společně s Porterovým modelem pěti konkurenčních sil v odvětví silné a slabé stránky společnosti. Po zpracování veškerých informací a následného vyhodnocení pomocí SWOT analýzy jsou navržena doporučení, která eliminují skryté hrozby a využijí příležitosti, které trh agenturního zaměstnávání bezpochyby nabízí.
Identification of opportunities and threats for the selected company
Keywords: Příležitosti; hrozby; zaměstnávání; konkurenti; substituty; pracovníci; agentura práce; marketingové prostředí; SWOT analýza; Opportunities; threats; employment; competitors; substitutes; employees; agency employment; marketing; SWOT analysis