Domácí násilí (a jeho důsledky v rodinné výchově - Kolaříková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se věnuje domácímu násilí a jeho dopadu na rodinnou výchovu. Specifikuje konkrétní oblasti dopadu domácího násilí na dítě v rodinném prostředí a uvádí nejčastější příčiny vzniku domácího násilí. V práci je také blíže charakterizován syndrom CAN, který s tématem celé práce úzce souvisí. Kromě teoretického úvodu do problematiky domácího násilí je v práci analyzován počet projevů domácího násilí na dětech, které byly oficiálně nahlášeny v České republice v letech 2016 - 2020. Z vyhodnocení dostupných statistických údajů Ministerstva práce a sociálních věcí bylo například zjištěno, že nejohroženější skupinu představují děti ve věku 6 - 15 let, počet dětí postižených nějakou z násilných forem v ostatních věkových kategorií je výrazně nižší.
Domestic violence
Keywords: násilí; dítě; CAN; oběť; violence; child; CAN; victim