Moderní metody ve výuce a studiu cizích jazyků se zaměřením na sugestopedii - Sekyrová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Předkládaná práce s názvem "Moderní metody ve výuce a studiu cizích jazyků se zaměřením na sugestopedii" seznamuje čtenáře s tématem alternativních přístupů v rámci studijního procesu. První kapitoly popisují zpracování nových vjemů na biologické úrovni a způsob, jakým člověk nové informace třídí a ukládá. Tyto získané poznatky o funkci mozku využívá jako základ pro popis, jak mohou vnější faktory ovlivnit proces učení. Závěrečná část práce se zaměřuje na vybranou alternativní výukovou metodu, sugestopedii. U této metody jsou popsány základní principy výuky a psychické aspekty učení sugescí.
Modern Methods in Teaching And Studying Foreign Languages with Focus on Suggestopedia
Keywords: alternativní výuka; mozek; paměť; sugesce; sugestopedie; alternative teaching; brain; memory; suggestion; suggestopedia