Slovní úlohy se sportovní tematikou - Vítů, Šárka (Jihočeská univerzita, 2023)
Do slovních úloh se promítají situace známé z každodenního života a ve výuce matematiky mají nezastupitelné místo. Cílem bakalářské práce je vytvořit sadu řešených slovních úloh, které spojují téma matematiky a sportu, a představit tak aplikovatelnost matematického učiva v reálném životě. Každá úloha je doplněna o ukázkové řešení. Úlohy zasahují do různých sportovních odvětví a při jejich řešení jsou využívány programy MS Excel a GeoGebra.
Word problems with a sports themes
Keywords: slovní úlohy; sportovní tematika; GeoGebra; MS Excel; digitalizace v matematice; word problems; sport thema; GeoGebra; MS Excel; digitization in math