Otázka konce. Moje zkoumání otázky konečnosti z pohledu osobního prožitku a vzpomínek. - Martinec, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se skládá z praktické a teoretické části. Teoretická část se snaží o vymezení mého postoje k otázce konečnosti. Problém nahlížím z vybraných úhlů psychologie a filosofie a hledám východiska, která jsou pro mne směrodatná. Druhá část práce se zaměřuje na výtvarné umělce, kteří mne svým přístupem k řešení výtvarných problémů zaujali a inspirovali. Praktická část diplomové práce obsahuje video a obrazovou přílohu, která dokumentuje moje výtvarné řešení úkolu od přípravných skic a náčrtů po finální malby.
The Question of the End. My view of the question of definitiveness based on personal emotion and reminiscence.
Keywords: Vzpomínky; konečno; otázka; memories; definitiveness; question