Vyjadřování pochvaly a komplimentu v současné ruštině - Beneš, Filip (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je rozdělena na části teoretickou a praktickou. Část teoretická obsahuje charakteristiku termínů pochvala a kompliment a zabývá se některými dalšími otázkami, které jsou s jejich použitím spjaty. Část praktická je založena na vyhodnocení dotazníku vztahujícímu se k jazykovému ztvárnění pochvaly a komplimentu v několika různých situacích. Dotazník prostřednictvím internetového portálu vyplnili převážně studenti vysokých a středních škol Ruské federace.
Expressing Praise and Compliments in Contemporary Russian