Užití internetu při výuce fyziky na ZŠ - Maryška, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce ?Užití internetu při výuce fyziky na ZŠ? pojednává o možnosti využití internetu jako pomůcky při výuce fyziky na ZŠ. Jeho využití nejenom při výuce by vedlo ke zlepšení počítačové gramotnosti učitelů a žáků. Naplnily by se klíčové kompetence k učení, řešení problémů, komunikativní, sociální a personální, občanské a pracovní. Praktická část diplomové práce obsahuje poznatky z výuky fyziky v 8. třídě ZŠ kde jsou porovnány výsledky při využití internetu ve výuce a výuka bez využití internetu. Déle jsou zde odkazy a recenze vybraných fyzikálních www stránek a jejich využití ve výuce. V poslední části práce je dotazník pro učitele fyziky na ZŠ a jeho vyhodnocení.
The use of the Internet when teaching physics at primary schools
Keywords: internet; informační gramotnost; výuka fyziky; fyzikální aplety; internet ve fyzice; internet a děti; internet; informational literacy; teaching physics; physics applets; internet in physics; internet and children