The Coronation of Elizabeth II and Its Representation in British Media - Kovář, Michal (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se věnuje období nástupu bývalé královny Alžběty II. na britský trůn a její korunovaci v roce 1953. Hlavní pozornost je věnována interpretaci příprav a průběhu samotného ceremoniálu. Součástí bakalářské práce je také shrnutí života princezny Alžběty do roku 1953, analýza a interpretace příkladů vnímání korunovace a královny Alžběty II. jako královny britskou veřejností z dobového pohledu její vlády. Závěrem bakalářské práce je shrnutí, vyhodnocení a srovnání významu korunovace a Alžbětino nástupnictví jako královny z dobového pohledu tisku.
The Coronation of Elizabeth II and Its Representation in British Media
Vyobrazení a význam korunovace Alžběty II. v britských médiích
Keywords: Alžběta II.; korunovace; britská monarchie; veřejné mínění; britská média; tisk; Elizabeth II; Coronation; British monarchy; public opinion; British media; press