Podmínky a možnosti rozvoje podniků ubytovacích služeb v jižních čechách. - Švec, Roman (Jihočeská univerzita, 2013)
Předkládaná dizertační práce se zabývá problematikou podniků služeb cestovního ruchu. Hlavním cílem práce je identifikace podmínek pro možný rozvoj podniků ubytovacích služeb. K naplnění hlavního cíle bude využito dvou dílčích cílů. První dílčí cíl bude řešit problematiku umístění ubytovacích zařízení úzce související s možností přilákání účastníka cestovního ruchu do oblasti. Druhým dílčím cílem je identifikace faktorů, které ovlivňují spokojenost účastníka cestovního ruchu nacházejícího se ve zkoumané oblasti a které úzce souvisí s udržením návštěvníka v zařízení, nebo v oblasti. Problematika řešeného konceptu je velmi obsáhlá a zahrnuje v sobě řešení otázek zasahujících do teorií nejen podnikání, ale také ekonomiky, managementu, marketingu, prostorových, regionálních a společenských věd. K
Conditions and possibilities for business development of accommodation services in South Bohemia
Keywords: podnik; podnik cestovního ruchu; cestovní ruch; ubytovací zařízení; umístění; spokojenost; enterprise; tourism enterprise; tourism; accommodation establishment; location; satisfaction