Le monde du commerce dans les romans d´Émile Zola Le ventre de Paris et Au Bonheur des dames - Spáčilová, Marie (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je analýza světa obchodu ve dvou románech Le Ventre de Paris a Au Bonheur des Dames z cyklu Les Rougon-Macquart. Autorem je francouzský spisovatel druhé poloviny devatenáctého století, Émile Zola. První část této bakalářské práce představuje autora a jeho dílo. Zároveň popisuje historický kontext, jímž byl autor inspirován při jeho umělecké tvorbě. Ve druhé části práce je u jednotlivých románů shrnut děj a poté následuje jeho tématický rozbor. Konkrétně jsou rozbory zaměřeny na téma světa obchodu. Práce je psána ve francouzském jazyce. Na konci obsahuje i résumé v jazyce českém.
The world of business in the novels of Émile Zola Le ventre de Paris and Au Bonheur des dames
Keywords: Émile Zola; Les Rougon-Macquart; Le Ventre de Paris; Au Bonheur des dames; francouzská literatura; svět obchodu; Émile Zola; Les Rougon-Macquart; Le Ventre de Paris; Au Bonheur des dames; French literature; world of commerce