Periodická řešení pro systém dvou obyčejných diferenciálních rovnic 2. řádu - Kouba, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je o soustavách dvou obyčejných diferenciálních rovnic 2. řádu, založených na fyzikální motivaci (tělesa na pružinách). Práce se zabývá řešením obecné situace dvou těles a tří pružin a jejími speciálními podpřípady. V jednotlivých případech je uvedena formule řešení počáteční úlohy. Speciální pozornost je pak věnována existenci periodických řešení.
Periodic solutions of system with two ordinary differential 2nd order equations
Keywords: diferenciální rovnice; Soustavy rovnic druhého řádu; pružiny; periodické řešení; differential equation; springs; periodic solution; system of equations