Vliv různých způsobů obhospodařování na travní porosty - Sejpková, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je posouzení vlivu způsobu hospodaření na travní porosty a posouzení četnosti využívání travních porostů na výnos a kvalitu pícní biomasy. Součástí diplomové práce je také návrh doporučení možných změn managementu hodnocených travních porostů. Botanické snímky byly prováděny na pozemcích Bílovské zemědělské a.s., na severním Plzeňsku. Byly vybrány tři lokality, dva luční porosty a jeden porost pastevní. Poté byla provedena celková analýza porostové skladby se zvolenou pratotechnikou. Důležitou součástí této diplomové práce je posouzení vlivu různého způsobu obhospodařování na travní porosty s ohledem na jejich hospodářský, ekonomický a ekologický význam.
Effect of different management practices on grassland
Keywords: trvalý travní porost; hospodaření; pratotechnika; permanent grassland; farming; agrotechnology of meadows