Jak urbanizace ovlivňuje volný čas dětí a mládeže - Zámková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá problematikou urbanizace v souvislosti s ovlivňováním volného času dětí a mládeže. Teoretická část se zaměřuje na typizaci vesnických a městských sídel; samotný proces urbanizace v kontextu s městysem Ledenice; problematiku životního stylu a volný čas jako jednu z nejvýznamnějších oblastí životního stylu (v souvislosti s jeho trávením ve městě a na venkově). Praktická část se věnuje nalezení rozdílů mezi způsoby trávení volného času dětí a mládeže (včetně nabídky volnočasových aktivit), jejichž příčinou je proces urbanizace.
The Influence of Urbanization on Leisure of Children and Youth
Keywords: lidská sídla (vesnická; městská); urbanizace; životní styl; volný čas; volnočasové aktivity; human settlements (rural; urban); urbanization; lifestyle; leisure; leisure activities