Etická reflexe individuálního plánování ochrany dítěte - Traore, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá etickou reflexí procesu individuálního plánování v sociálně-právní ochraně dětí na území České republiky. Popisuje jednotlivé aspekty tohoto typu plánování. Konkrétně vysvětluje pojem individuálního plánování, popisuje, kdo je klientem v tomto procesu, jaká je relevantní legislativa a zaměřuje se také na orgán sociálně-právné ochrany dětí a jeho pracovníky. Následně tyto body reflektuje optikou etických fenoménů, jako je svoboda, odpovědnost, svědomí a subsidiarita. Práce je formována jdnak teoretickými východisky, ale vychází také z analýzy rozhovorů s klientem a sociální pracovnicí.
Ethical reflection individual child protection planning
Keywords: individuální plán; dítě; sociálně-právní ochrana dětí; rodina; ohrožené dítě; legislativa; sociální pracovník; etika; subsidiarita; svoboda; svědomí; odpovědnost.; individual plan; child; child protection; family; safeguarding; legislation; social worker; ethics; subsidiarity; freedom; conscience; responsibility