Evropská unie pohledem obyvatel Trhových Svinů - Veselá, Nikola (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části je popsán vývoj evropské integrace, vznik Evropské unie, orgány Evropské unie, začlenění České republiky do Evropské unie a projekty ve městě Trhové Sviny, které byly podpořeny z Evropské unie. Výzkumná část si klade za cíl porovnat znalosti a názory obyvatel Trhových Svinů na Evropskou unii a evropskou integraci. Otázky v dotazníku jsou otevřené a uzavřené. Město Trhové Sviny bylo zvoleno proto, že jde o maloměsto, které se nachází v blízkosti krajského města České Budějovice, a jihočeský region je zapojen do evropských struktur.
The European Union from the perspective of the residents of Trhove Sviny
Keywords: Vývoj evropské integrace; vznik Evropské unie; orgány Evropské unie; začlenění České republiky do Evropské unie; dotazník; město Trhové Sviny; The development of the European integration; the emergence of the European Union; institutions of the European Union; the integration of the Czech Republic into the European Union; the questionnaire; the town of Trhové Sviny