Zastoupení žen v čele evropských států od roku 1945: geografická komparativní studie - Bulínová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá zastoupením žen v čele států Evropy. V dané problematice bylo analyzováno, v jakých státech došlo ke zvolení žen na post prezidentky nebo premiérky. Snaží se nalézt příčiny, které ovlivňují zvolení žen do čela státu nebo vlády. Cílem práce bylo komplexně zhodnotit zastoupení žen v čele evropských států.
Representation of women at the head of state in European countries since 1945: geographical comparative study
Keywords: ženy; volební systém; feminismus; gender; feministická geografie; prezidentky; premiérky; women; election system; feminism; gender; feminist geography; president; prime minister