Percepce kulturních a přírodních hodnot a návštěvnických preferencí v Českém Krumlově - Šafránek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice percepce kulturních a přírodních hodnot a návštěvnických preferencí v Českém Krumlově na pozadí cestovního ruchu v Jihočeském kraji a na Českokrumlovsku. Zabývá se i tématem dalšího rozvoje turistiky v jižních Čechách. Úvod obsahuje cíle a hypotézy práce, diskuzi s literaturou a metodiku práce, dále následuje seznámení s geografickými podmínkami Jihočeského kraje, okresu a města Český Krumlov. V další části se zabývá turismem v těchto oblastech a snaží se odpovědět na otázku, jaké jsou další možnosti rozvoje turismu v jižních Čechách. Dále se věnuje konkrétně Českému Krumlovu, jeho historickým, přírodním a kulturním památkám, a především seznámení se se zámeckou zahradou. Poslední částí práce je vyhodnocení dotazníkového šetření, potvrzení nebo vyvrácení hypotéz a vyvození závěrů.
Perception of cultural and natural values and visitor preferences in Český Krumlov
Keywords: geografické podmínky; přírodní oblasti; krajina; kategorie návštěvníků; přírodní; kulturní a historické památky; hromadná ubytovací zařízení; cestovní ruch; Českokrumlovsko; Český Krumlov; zámecká zahrada; geographical conditions; natural areas; landscape; categories of visitors; natural; cultural and historical monuments; mass accommodation facilities; tourism; Český Krumlov region; Český Krumlov; castle garden