Proč máme mít rádi matematiku - Beníšková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá matematikou jako předmětu a její oblíbeností u žáků. Součástí práce jsou výsledky mezinárodních šetření v oblasti matematiky, kreativní metody výuky a návrh matematických her a projektů, které žákům usnadní pochopení a osvojení si vybraných termínů. Diplomová práce tak představuje matematiku hravou formou a může posloužit nejen žákům 2. stupně ZŠ a nižších gymnázií, ale i učitelům matematiky.
Why should we like math
Keywords: matematiky; výuka matematiky; Mezinárodní srovnávací šetření; TIMSS; PISA; matematické hry; GeoGebra; math; math teaching; International comparative survey; TIMSS; PISA; math games; GeoGebra