Ekonomické zhodnocení možných variant chovu krav bez tržní produkce mléka - Maňhal, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na ekonomické vyhodnocení možných variant chovu skotu bez tržní produkce mléka. Teoretická část se zabývá popisem řešené problematiky z oblasti agrární politiky a ekonomických hledisek chovu skotu bez tržní produkce mléka. Vlastní práce obsahuje zhodnocení a porovnání třech možných variant produkce. Odchov a prodej všech odstavených telat, odchov a prodej odstavených býčků a extenzivně vykrmených jalovic a odchov a prodej intenzivně vykrmených býků a extenzivně vykrmených jalovic. Práce byla vypracována na základě dat získaných ze zemědělského podniku.
Economic analysis of possible variation in mother cows production.
Keywords: Krávy bez tržní produkce mléka; výkrm skotu; Cows without market production of milk; fattening cattle