Teorie a didaktika řezaných a smýkaných oblouků ve snowboardingu - Hajný, Dan (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce se zabývá ustálením metodiky nácviku jednotlivých oblouků. Zpracováním metodické rady pro nácvik oblouku je stěžejní část práce. Tato práce pomůže začátečníkům i pokročilým jezdcům při nácviku jak smýkaných oblouku, tak oblouků řezaných.\\
Theory and didactics of carved and slide turns in snowboarding
Keywords: snowboarding; smýkaný oblouk; řezaný oblouk; skákaný oblouk\\; snowboarding; drifted turn; carved turn; jump turn\\