Podniková kultura ve vybraném podniku - Jouklová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2015)
Teoretická část této práce popisuje význam a vlastnosti podnikové kultury, její dimenze podle Geerta Hofstedeho a zákonitosti ve znalostní ekonomice. Praktická část se zaměřuje na samotnou analýzu ve vybraném podniku. Vybraným podnikem se stala společnost TKZ Polná, spol. s r. o., která je renomovaným českým výrobcem stavebního a nábytkového kování a sídlí na Vysočině. V podniku jsou vyplňovány dotazníky (VSM 94), díky kterým se získají potřebné informace od zaměstnanců a vedoucích pracovníků. Podle výsledků z dotazníků je charakterizována podniková kultura za pomoci specifikace jejich rozhodujících dimenzí. Na základě toho jsou navrženy změny, které přispějí k jejímu zlepšení - posunu ke znalostní ekonomice.
Business Culture in Selected Company
Keywords: analýza; kultura; podniková kultura; znalostní ekonomika; dotazník; VSM 94; dimenze; Geert Hofstede; změna; analysis; culture; business culture; knowledge Economy; questionnaire; VSM 94; dimensions; Geert Hofstede; change