Podrobné zaměření zvolené lokality jako podklad pro projekt liniové stavby - Hlásek, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem mé bakalářské práce bylo podrobné zaměření polohopisu a výškopisu zvolené lokality jako podklad pro projekt liniové stavby. Podrobné zaměřování probíhalo ve městě Milevsko ulice Švermova v katastrálním území Milevsko 694673 s délkou ulice přibližně 1000 metrů. Cílem práce bylo vytvoření polohopisného a výškopisného plánu v měřítku 1:250. Před zaměřením zájmové lokality byla provedena rekognoskace stávajícího bodového pole. Dále byla provedena stabilizace nových pomocných bodů pro podrobné zaměření. K zaměření byla využita tachymetrická metoda. Výšky nových pomocných bodů byly určovány technickou nivelací. K měření byla použita totální stanice Leica TCRM1205 R300. Lokalita byla zaměřena v souřadnicovém systému S-JTSK a výškovém systému Bpv. Na základě zaměření byly provedeny výpočetní a grafické zpracování.
Detailed alignment of chosen area as a base projection of line structure
Keywords: zaměření polohopisu a výškopisu; mapovací práce; bodové pole; tachymetrická metoda; planimetry and altimetry; mapping work; spot field; tachometric method