Canisterapie se zaměřením na seniory - Filipová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá canisterapií zaměřenou na seniory. Teoretická část popisuje, co to canisterapie je, její historický vývoj nejen ve světě, ale i v České Republice, typy canisterapie, její metody a léčebné účinky. Dále popisuje výběr vhodného psa, vlastní výcvik psa a osobnost samotného canisterapeuta. Praktická část obsahuje výzkum, který byl prováděn v Domove seniorů v Prachaticích a byl zaměřen na vliv canisterapie u seniorů. V tomto domově probíhá skupinová i individuální forma canisterapie. Soužití lidí a zvířat je v tomto domově přirozené. Psí pomocníci vyrůstají v Domově seniorů již od štěněte.
Canistherapy Focused on Seniors
Keywords: canisterapie; pes; aktivity se psem; senior; rezidenční zařízení pro seniory; canistherapy; dog; activity with dog; senior; senior residence