Druhy střelby v národní házené a jejich využitelnost v utkání\\ - Myslíková, Judita (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem bakalářské práce je zjistit skutečný stav střelby v utkáních první ligy žen v sezóně 2005-2006. Současně prokázat účinnost použitých druhů střelby a pokusit se objasnit důvody jejich účinnosti. Využít informací získaných z utkání Čechy-Morava a použít je k monitorování změn, které jednotlivé druhy střel v průběhu posledních sedmi let zaznamenaly.Nejdůležitější částí je část výzkumná, která obsahuje tabulky shrnující jednu sezónu první ligy žen a také tabulky zápasů Čechy - Morava z posledních sedmi let. Bakalářská práce poskytuje i široké spektrum teoretických informací o národní hazené, jako terminologii, pravidla, původ a historii, metodiku nácviku střelby a chyby v jejím provedení a v neposlední řadě podává srovnání s mezinárodní házenou (handbalem).Výsledky mé bakalářské práce mohou využít především zkušení trenéři, ale i trenéři amatéři nebo kdokoli zajímající se o tento sport.\\
Sorts shootings in national handball and their development in competition\\
Keywords: Historie; pravidla; střelba; hry; míčové hry; házená .\\; History; regulations; shoots; games; ball-games; handball.\\