Příklady cestní sítě zohledňující retenci a akumulaci vody v intravilánu a extravilánu. - Marková, Dana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je vybrat vhodné příklady cestní sítě zohledňující retenci a akumulaci vody v extravilánu a intravilánu. Teoretický přehled, poskytující informace potřebné k nastínění problematiky cestních sítí ve vztahu k vodě, je uveden v rešerši. Ta je zpracována na základě dostupných podkladů, které byly čerpány převážně z platných technických norem a doporučené literatury. Další část bakalářské práce, demonstrovaná na zvolených příkladech již realizovaných cestních sítí, se zabývá dokumentací cestních sítí, které byly realizovány v souladu s poznatky uvedenými v rešerši (Zpevněná polní cesta v k.ú. Skřípov, okres Prostějov; Polní cesty včetně příkopů, katastrální území Chotěbudice; Svodné a zasakovací průlehy včetně cestního příkopu podél polní cesty C 5 v k.ú. Vojnice).
Examples of road networks considering water retention and accumulation in rural and settled zones.
Keywords: cestní síť; retence; akumulace; intavilán; extravilán; voda; odvodnění; půda; eroze; legislativa; road network; retention; accumulation; rural zone; settled zone; water; drainage; soil; erosion; legislation