Matematická příprava žáků 1. stupně NŠ pro vstup na víceletá gymnázia - Císařová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
Teoretická část diplomové práce zahrnuje učivo pátého ročníku, které je rozděleno do kapitol a obsahuje vzorové příklady. Praktická část obsahuje sbírku úloh, určenou pro žáky pátého ročníku ZŠ. Jedná se o ukázkové matematické příklady, které jsou zadávány u přijímacích zkoušek na víceletá gymnázia. Součástí diplomové práce je také výzkum, jehož předmětem bylo odzkoušení několika příkladů v praxi.
Mathematical preparation of pupils in primary school to secondary school
Keywords: přijímací zkoušky; matematika; sbírka úloh; vzorové příklady; entrance exam; mathematic; exercise book; standard exercises