Komparativní analýza české a francouzské úpravy manželství a příslušné francouzské právní terminologie s glosářem - Kačerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním institutu manželství v právní úpravě České republiky a Francie. Obsahem práce je detailní analýza vzniku a zániku manželství ve dvou odlišných právních úpravách. Hlavním cílem je komparace vzniku a zániku českého a francouzského manželství především s důrazem na hledání odlišností právních úprav. Jazyková část práce se skládá z rozboru problematických francouzských pojmů a česko-francouzského terminologického glosáře.
Comparative analysis of Czech and French legislation of matrimony and the legal French terminology including a glossary
Keywords: Rodinné právo; manželství; rozvod; sňatek; snoubenci; Family law; marriage; divorce; wedding; fiancé