Podkladová studie pro odhad biologické aktivity půdy v asanovaných a přirozeně se vyvíjejících porostech na území NP Šumava - Otáhalová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce je sepsána jako grantová žádost na projekt týkající se výzkumu vlivu managementu na biologickou aktivitu půdy v NP Šumava. Tento projekt je součástí výzkumu celkového vlivu asanace na půdu - na půdní chemismus, mikrobiální aktivitu, půdní živočichy, vegetační pokryv, průběh teplot a vlhkosti.
Preliminary study of effect of forest management on soil biological activity in Šumava National Park
Keywords: mikrobiální aktivita; Šumava; smrčiny; smrk; asanace; samovolný vývoj; dekompozice; půda; respirace; živiny; microbial activity; Šumava; spruce forest; spruce; harvesting; natural regeneration; decomposition; soil; respiration; nutrients