Zjišťování kvality klimatu v zařízení neformálního a zájmového vzdělávání - Žůrková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematiku zajišťování zdravého klimatu v zájmovém a neformálním vzdělávání, analýzou nástroje, který měří a zjišťuje sociální klima ve školním prostředí. Dále modifikací tohoto nástroje pro potřeby zájmového a neformálního vzdělávání. První část bakalářské práce je zaměřena na termíny volný čas, zájmová činnost, motivace, sociální klima. Je zde věnován prostor zájmovým organizacím, kterých se měření klimatu dotýká. V další části práce je pozornost zaměřena na problematiku pedagogicko-psychologické diagnostiky a na její možné využití v praxi. Praktická část obsahuje modifikaci dotazníku CES a jeho aplikaci do prostředí zájmového a neformálního vzdělávání za pomoci výstupů odborné veřejnosti.
Recognition qualities clime in arrangement informal and special - interest education
Keywords: sociální klima; sociální prostředí; zájmové a neformální vzdělávání; volný čas; pedagog volného času; interakce; pedagogicko-psychologická diagnostika; diagnostické metody; social climate; social environment; leisure and informal education; leisure; leisure time teacher; interaction; pedagogical and psychological diagnosis; diagnostic methods