SPONTÁNNÍ KRESBA U DĚTÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE - Sládková, Václava (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je spontánní kresba dětí v mateřské škole. Z tohoto důvodu teoretická část stručně charakterizuje předškolní období.Dále jsou zmíněna jednotlivá vývojová stádia kresby dítěte předškolního věku a popisován význam, vyžití i zvláštnosti spontánní kresby. Praktická část přináší výsledky smíšeného výzkumu, realizovaného pozorováním a prostřednictvím rozhovorů. Současně jsou zde uvedeny tři případové studie. Cílem bakalářské práce je hlubší vhled do problematiky spontánní kresby dětí různých věkových skupin navštěvujících mateřskou školu. Sledovanými oblastmi je volba tématu, barev, hospodaření s časem, porovnání kreseb dětí stejné i různé věkové kategorie, umístění a velikost kresby a genderové hledisko.
The spontaneous drawings by nursery children.
Keywords: spontánní kresba; kresba; předškolní věk; spontaneous drawing; a drawing; pre-school age