Analýza účtování dlouhodobého hmotného majetku v účetních programech ACONTO a MONEY S3 - Šandová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce je porovnat dva vybrané účetní programy a vybrat ten nejlepší pro evidenci a účtování o dlouhodobém majetku. V dnešní době většina podniků pro evidenci používá různé účetní programy. Pro tuto práci byly konkrétně vybrány programy Aconto a Money S3. Práce se taktéž zabývá charakteristikou dlouhodobého majetku, zejména pak dlouhodobým hmotným majetkem. Dále jsou zde definovány způsoby pořizování, včetně leasingu, oceňování, odpisování a vyřazení. V celé práci jsou obsaženy kvalitativní výsledky, které se zabývají praktickou aplikací programů. Mé zkoumání zahrnuje popis rozdílů a následné vyhodnocení dvou vybraných účetních programů. Na základě těchto výsledků jsou na konci bakalářské práce uvedena doporučení pro vylepšení obou účetních programů.
Analysis of the accounting of tangible fixed assets in accounting programs ACONTO and MONEY S3
Keywords: dlouhodobý hmotný majetek; účetní programy; účtování; Money S3; Aconto; tangible assets; accounting programs; accounting; Money S3; Aconto