Analýza struktury žáků a speciálních vzdělávacích potřeb přípravných tříd v Českých Budějovicích a okolí. - Poddaná, Renata (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce je Analýza struktury žáků a speciálně vzdělávacích potřeb přípravných tříd v Českých Budějovicích a okolí. Bakalářská práce vymezuje současné legislativní dokumenty a základní termíny úzce spojené s tématem - školní zralost, školní připravenost, odklad povinné školní docházky, speciálně vzdělávací potřeby a vzdělávací obsah přípravných tříd. Přínosem práce jsou shromážděné informace o přípravných třídách, způsobu naplňování výchovně vzdělávacích kompetencí žáků pro přípravu na ZŠ a aktuální analýza struktury žáků přípravných tříd na Českobudějovicku.
The Analysis of Pupil Structure and special educational needs preparatory classes in Ceske Budejovice and its surroundings.
Keywords: povinná školní docházka; předškolní vzdělávání; přípravná třída; speciálně vzdělávací potřeby; školní připravenost; školní zralost.; compulsory school attendance; pre-school education; preparatory class; special educational needs; school readiness; school maturity.