Porovnanie kŕmnych diét vo výžive jesetera malého - Šesták, František (Jihočeská univerzita, 2008)
Práca sa zabýva porovnaním kŕmnych zmesí používaných vo výžive jesetera malého. Pretože sa v Českej Republike nepoužíva špeciálna kŕmna zmes pre jeseterovité, porovnával som dve najpoužívanejšie krmivá pre lososovité, ktorými sú krmené jeseteri. Kŕmny pokus prebiehal v rybej liahni Mydlovary, cielom bolo zistit rozdiely v prírastku, mortalite a vyrovnanosti rastu a určenie kŕmnych koeficientov (SGR, RGR, FCR, FCE).
Feeding diets comparison in the nutrition of sterlet
Keywords: jeseter malý; výživa; porovnanie; vyrovnanosť rastu; mortalita; váhový prírastok; sterlet; nutrition; comparison; growth equability; mortality; gain in weight