Výrazové prostředky pro vyjádření superlativu v jazyce mladých (časopisy pro mladé) - Bolech, Václav (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá výrazovými prostředky pro vyjádření největší míry vlastností v jazyce mladých. Klade si za cíl zmapovat časopisy pro mladé, zjistit četnosti jednotlivých výrazových prostředků, které se v našem zvoleném korpusu textů vyskytují a porovnat výrazové prostředky mezi s sebou. Jádrem této bakalářské práce je teoretický rámec tvořen různými gramatikami, kde se snažíme poukázat na názorovou nejednotnost, která panuje u jazykovědců, které jsme v naší práci analyzovali. Výsledkem této bakalářské práce je grafické a tabulkové vyjádření četností používaných výrazových prostředků a dokázání pravdivosti teorií u jednotlivých autorů.
Terms expressing superlatives in the language of the youth (magazines for young people)
Keywords: Přídavná jména; Příslovce; Superlativ relativní; Superlativ absolutní; Gramatika; Poměr; Časopis; Adjectives; Adverbs; Superlative relative; Superlative absolute; Grammar; Ratio; Magazines