Psychologicko-medicínské aspekty péče v prenatálním období - Berkiová, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce je zaměřena na období těhotenství, které je pro ženu neopakovatelnou životní událostí. Těhotenství na ženu klade zvýšené nároky, se kterými se musí vyrovnat. Prožití bezproblémového těhotenství úzce souvisí se správnou výživou, kvalitní prenatální péčí, absolvováním kurzů pro těhotné ženy a samozřejmě pochopením a podporou od nejbližších osob.
Psychologic and Medical Aspects of Prental Period Care
Keywords: embryo; plod; prenatální období; psychika těhotné ženy; stravování v těhotenství; prenatální péče; možná rizika pro plod; příprava na porod; embryo; fetus; prenatal period; psychic status of pregnant woman; nutrition during pregnancy; prenatal care; possible risks for fetus; preparation for birth of child