Řízení mikrokontroléry ATMEL - Bušek, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce popisuje vlastnosti mikrokontrolérů Atmel AVR a srovnává je se starší vývojovou řadou jednočipových počítačů téhož výrobce. Dále popisuje způsoby programování těchto mikrokontrolérů a to jazykem symbolických adres a především programovacím jazykem Bascom. Bakalářská práce také poukazuje a vysvětluje různá úskalí, které programování v tomto jazyce často provází. Zvláštní pozornost je věnována čítačům, časovačů a pulzně šířkové modulaci která s jejich použitím souvisí. Součástí práce je i ukázková aplikace.
The control with singlechips ATMEL