Videosekvence a jejich využití při výuce fyziky na ZŠ - Ryneš, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této diplomové práce je ověřit vhodnost používání videosekvencí při výuce fyziky. Oproti klasické výuce jsou vyučovací jednotky doplněny o multimediální prvky a žáci si mohou své teoretické poznatky ověřit při práci s videosekvencemi. Základem je předpoklad, že pokud teoretické znalosti a praktické dovednosti předávané v hodinách fyziky budou navíc doplněny konkrétními ukázkami, usnadní to žákům jejich pochopení a osvojení. Jde tedy o vhodně zvolenou vzdělávací strategii, která jednoznačně povede k lepšímu naplnění klíčových kompetencí v předmětu fyzika.
Videosequention and their usage by physics education at basic schools
Keywords: Videosekvence; názornost; interaktivní výuka; fyzikální úloha; výuka fyziky; multimediální výuka; The video sequences; clearness; interactive education; the Physics exercises; multimedia education