Adrenalinové sporty jako prostředek k osobnostnímu rozvoji - Hazuková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2020)
ABSTRAKT HAZUKOVÁ, B. Adrenalinové sporty jako prostředek k osobnostnímu rozvoji. České Budějovice 2020. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra pedagogiky. Vedoucí práce Mgr. Richard Macků, Ph.D. Práce se zabývá osobnostním rozvojem jedinců provozujících adrenalinové sporty v jejich volném čase. Řeší také dostupnost adrenalinových sportů v České republice. Teoretická část práce se zabývá konkrétními složkami osobnostního rozvoje, vymezením pojmů k adrenalinovým sportům, kde také uvádí některé příklady adrenalinových sportů a adrenalinových závodů probíhajících v České republice. Praktická část se věnuje vyhodnocení výzkumu, který byl realizován prostřednictvím dotazníku. V dotazníku byly zjišťovány aktivity respondentů ve volném čase a jejich zájem o adrenalinové sporty. Vše je popsáno v závěrečném shrnutí výzkumu a jeho výsledky v závěru práce.
Adrenaline sports as the means of personal development
Keywords: Klíčová slova: osobnostní rozvoj; osobnost; adrenalin; strach; vůle; motivace; sebedůvěra a sebehodnocení; životní postoje a hodnoty; adrenalinové sporty; adrenalinové závody v ČR.; Key words: personality development; personality; adrenaline; fear; will; motivation; self-confidence and self-esteem; life attitudes and values; adrenaline sports; adrenaline races in the Czech Republic.