Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek v účetnictví se zaměřením na odpisovou politiku vybraného subjektu - Kučerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na odpisovou politiku a vliv daňového odpisování na základ daně z příjmu. Cíl bakalářské práce je analyzovat daňové odpisy a účetní odpisy, vliv daňové reformy na odpisování dlouhodobého majetku a analýza vlivu daňového odpisování na základ daně z příjmů. V teoretické části je popsán dlouhodobý majetek, technické zhodnocení, účetní odpisy a daňové odpisy. V praktické části jsem se zaměřila na analýzu daňových odpisů vybraného dlouhodobého majetku ve společnosti Pekárny a cukrárny Klatovy, a. s. Tato společnost využívá rovnoměrné daňové odpisy a rovnoměrné účetní odpisy. Zjistila jsem možnosti daňových úspor.
Tangible and intangible assets in the accounts, focusing on the depreciation policy of the selected entity
Keywords: dlouhodobý majetek; odpisová politika; základ daně z příjmů; long- term assets; depreciation policy; income tax base