Vznik a vývoj azylové politiky v České Republice - Vaňková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce pojednává o vzniku české azylové politiky po listopadu 1989. V úvodní části vymezím základní pojmy, jako jsou migrace, azyl, uprchlík atd. Další část se věnuje vývojovým fázím azylové politiky v České republice. Bakalářská práce se zabývá legislativou azylové politiky v České republice, tak i v Evropské unii. Poslední část věnuje pozornost organizacím pro pomoc uprchlíkům, kteří se snaží začlenit a přizpůsobit se poměrům České republiky.
Formation and development of asylum policy in the Czech Republic
Keywords: Žadatel o mezinárodní ochranu; azyl; migrace; uprchlík; azylová politika; integrace; Česká republika; Applicant for international protection; asylum; migration; refugee; asylum policy; integration; Czech Republik