Znalosti přírodnin u žáků 1. stupně ZŠ v závislosti na obsahu učiva - Minaříková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním znalostí přírodnin u žáků pátého ročníku na 1. stupni ZŠ. Znalosti přírodnin byly zjišťovány formou didaktického testu. Práce zmiňuje také způsob výuky prvouky a přírodovědy na 1. stupni ZŠ a zaměřuje se na analýzu učebnic nakladatelství SPN. Závěry práce slouží k vytvoření představy o tom, jak žáci dané učivo o přírodninách na 1. stupni ZŠ ovládají.
Knowledge of products of nature of elementary school pupils in dependence on the content of curriculum
Keywords: Znalosti; přírodnina; nakladatelství SPN; knowledge; products of nature; the SPN publisher