Podpora výchovy ke zdraví formou intervenčního pohybového programu pro děti předškolního věku. - Seberová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem mé bakalářské práce je vytvoření intervenčního pohybového programu podporující výchovu ke zdraví pro děti předškolního věku. Jako dílčí cíl jsem si stanovila ověření realizovatelnosti tohoto programu v praxi. Teoretická část mé práce obsahuje množství informací o významu pohybu v životě člověka, o psychomotorice a jejím vlivu na zdraví. V praktické části je rozpracován vytvořený pohybový program, který je postaven na bázi psychomotorických her a přizpůsoben věku dětí. Před i po jeho aplikaci byly další údaje získány metodou pozorování a metodou řízeného rozhovoru. Veškerá sebraná data byla zpracována a vyhodnocena. Výsledky potvrzují, že vytvořený pohybový program pozitivně přispívá k tvorbě podmínek pro tělesnou, duševní a společenskou pohodu dítěte a je v praxi realizovatelný.
Support education to health form interventional kinetic programme for children preschool age.
Keywords: zdraví; psychomotorika; předškolní věk; pohybové učení; pohybové hry; relaxace; health; psychomotor aktivity; pre-school age; movement education; movement games; relaxation