Vliv IDGF proteinů na srážení hemolymfy u Drosophila melanogaster - Kaislerová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této práce je genetická analýza vlivu růstových faktorů imaginálních disků (IDGFs) na srážení hemolymfy Drosophila melanogaster. Byla testována schopnost overexprimovaných IDGF1,IDGF2, IDGF3, také modifikovaného IDGF3 a myšího galektinu 4, funkční záchrany koagulačního deficitu IDGF3 nulového mutanta. Naše výsledky odhalily, že průběh koagulace vyžaduje intaktní IDGF3 protein s vhodnou glykosylací.
The effect of IDGF proteins on hemolymph clotting of Drosophila melanogaster