Role pastoračního pracovníka v domově pro seniory - Balková, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá rolí pastoračního pracovníka v domovech seniorů. V teoretické části představuje seniora a jeho specifika, jakožto cílovou skupinu pastoračního pracovníka. Zároveň představuje komunikaci jako činnost, skrze kterou pastorace probíhá. Dále poukazuje na absenci koncepčního ošetření služby pastoračního pracovníka a představuje dokumenty, ze kterých by při jejím koncepčním ukotvování bylo možné vycházet. Pomocí kvantitativního průzkumu se také snaží zjistit, v kolika českých domovech seniorů působí pastorační pracovníci. V praktické části formou kvalitativního výzkumu usiluje o nalezení toho, jaké role plní pastorační pracovníci v domovech seniorů.
The role of pastoral worker in a retirement home
Keywords: pastorační pracovník; pastorace; role; domov seniorů; stáří; komunikace.; pastoral worker; pastoration; role; retirement home; old age; communication.