Regionální produktivita v Evropské unii - Caplová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem této práce je zmapovat odlišnosti v produktivitě jednotlivých regionů EU z makroekonomického pohledu. Teoretická část se zabývá produktivitou, produktivitou práce a kapitálu. Abychom mohli změřit produktivitu, používáme jedno-faktorové ukazatele. Praktická část se zaměřuje na výpočty jednotlivých druhů produktivit. Dále se zabývá analýzou produktivity jednotlivých regionů Evropské unie, které jsou definovány NUTS 0. Dívá se na rozdíly v produktivitě při vstupu jednotlivých států do Evropské Unie. Výzkum hodnotí produktivitu v různých regionech Evropské Unie.
The Regional Productivity in the European Union
Keywords: region; Evropská unie; produktivita; produktivita práce; produktivita kapitálu; NUTS 0; region; the European Union; productivity; labour productivity; capital indicators; NUTS 0