SIEMENS LOGO! RCE - možnost využití ve výuce informatických předmětů - Přídavná zařízení a síťové funkce - Mach, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je využít logický mikrosystém Siemens LOGO! RCE pro měření teplot, a vzhledem k tomu, že LOGO! od verze 7 již obsahuje i ethernetový modul, bude se jednat také o telemetrii, tedy měření na dálku a dálkový přenos dat. Siemens LOGO! RCE představuje univerzální logický modul. Nabízí řešení pro jednoduché spínání a řízení aplikací v průmyslu (např. ventilační systémy, závory, vodní čerpadla, kompresory apod.), lze však s výhodou využít i v infrastruktuře (např. pro ovládání osvětlení, rolet, výkladních skříní, pro zavlažování skleníků apod.). Dále je vhodné pro instalaci v rozvaděčích a mechanických přístrojích. Tato práce bude mít praktickou a teoretickou část. V teoretické části shrnu dostupné technologie pro automatizační řízení a rozeberu možnosti právě Siemens LOGO! RCE a jeho využití, zaměřím se na popis a funkčnost softwaru LOGO!Soft Comfort V7.0. V praktické části vytvořím program pro měření teplot pomocí dvou teplotních čidel a jejich porovnávání.
SIEMENS LOGO! RCE - posibility to use in informatics learning Attachments and network functions.
Keywords: Automatizace; LOGO!; Siemens; číslicová technika; logické operátory; telemetrie; měření a regulace; Automatization; LOGO!; Siemens; digital techniques; logical operators; telemetry; measurement and regulation